Hitta rätt stödhjul till din släpvagn!

Hur svårt kan det egentligen vara att hitta rätt stödhjul till din släpvagn? Inte särskilt svårt, när man får hjälp att hitta rätt. För den som är invand och kan en hel del om släpvagnar och reservdelar kanske det inte är det svåraste att hitta rätt stödhjul, men för dig som inte har en aning om vad som är rätt för just din släpvagn kan det vara av stort värde att kunna få hjälp att hitta rätt stödhjul. Det finns sajter som gör det väldigt enkelt för dig som kund genom att det bara är att ange registreringsnumret på släpvagnen så kommer olika passande reservdelar upp som förslag. Sedan kan man inte alltid lita på det till 100% att det blir rätt.

Stödhjul från Sverige

Det vill till att släpvagnens stödhjul verkligen fungerar då det fyller en mycket viktig funktion för ditt släp. Precis som alla andra produkter så finns det billigare och dyrare varianter och jag skulle absolut aldrig köpa något annat än kvalitet! Lägg hellre några kronor extra på svenskproducerade stödhjul. Om dessa är tillverkade i Sverige är de också anpassade efter vårt svenska klimat och bör hålla därefter också. Rejälare däck och plåt samt att de är utrustade med en gummidetalj som ska förhindra smuts och damm som annars kan tränga in.

Olika stödhjul – olika släpvagnar

Så klart finns det olika stödhjul för olika släpvagnar, annars hade det inte varit särskilt svårt att hitta rätt. De vanligaste dimensionerna för stödhjul är 48 mm i diameter för stången för vanliga mindre släpvagnar medan stödhjul till större släp som t ex hästtransporter och biltransporter, där är det 60 mm istället. Vad har stödhjulet för funktion? När du ska hänga på och hänga av släpet så vevar du upp stödhjulet så att du lätt bara kan skjuta fram släpet och veva ner stödhjulet så det bara är att hänga på kulhandsken på dragkroken.