Optiker

När jag var liten, si så där 10 år gammal, ville jag bli optiker. Jag minns när jag var med min mamma hos optikern för att köpa nya glasögon och där var som ett himmelrike som vimlade av roliga glasögonbågar. Jag tror nog att jag hann med att testa varenda glasögonbåge under den tiden som mamma var inne hos optikern. Sedan den dagen har jag haft en dröm om att jobba som optiker. Egentligen vet jag inte anledningen, för att springa runt och prova bågar är jag inte lika intresserad av längre. Det kan vara den där lugna och hjälpsamma stämningen kanske? Allt är så tyst och sterilt på nåt sätt.

Optiker som yrke

Vägen till att bli optiker har inte varit helt utstakad. Jag har kastat om i mina studier flertalet gånger och ändrat mig och krånglat. Så jag läste aldrig direkt till att bli optiker, den vägen har varit lång att vandra. Men till slut så kom jag in på en skola inte så långt från där jag bor, och det var det bästa jag någonsin har gjort. Jag älskade varje minut från första dagen jag satte min fot på skolan. Det här var verkligen mitt drömyrke.

Läsa till optiker

Att läsa till optiker tar lång tid och det är inte en utbildning som vem som helst klarar av. Det är mycket pluggande för att nå några bra betyg och kunna konkurrera bland de i klassen. Men varje dag har jag önskat att jag ska ha orken att kunna gå färdigt utbildningen och därefter kunna arbeta som fulländad optiker. Att återigen få röra mig runt i butiken med alla vackra glasögon bågar och hjälpa våra besökare att prova ut bågar. Det är nog nästan det roligaste, att ta fram bågar som passar de som vill prova ut och som dom verkligen fastnar för och senare köper.