Jaktsäsongen är snart här

Att jaktsäsongen snart är här är kanske en lätt överdrift. Men tiden går så otroligt snabbt och det gäller att börja planera redan nu. Att ha all utrustning och alla kläder klara några veckor innan jakten är bra. Det är inte kul att stå där kvällen innan älgjakten med ett par trasiga kängor eller hål på byxorna.

I år ska jag investera i ett par nya jaktbyxor, och jag tänkte dela med mig av några tips jag fått.

Tips när du ska köpa jaktbyxor

Du bör ha ett par vindtäta och vattenskyddade byxor. Det är också viktigt att byxorna är sköna och har bra passform. Jag tycker också att jaktbyxorna ska ha många bra fickor och även vara lätta att tvätta.

När jag köper jaktbyxor brukar jag köpa en storlek större än jag vanligtvis har på byxor. Då vet jag att jag får plats med ett par långkallingar under.

Förr hade man ofta jaktbyxor i ylle eller bomullspoplin. Idag finns det många nya material som klarar av både regn och blåst. Att sitta på pass i många timmar kräver att man har bra byxor. Det finns också byxor med stretchiga partier och det gör dem extra smidiga.

Var köper du bra jaktbyxor?

Idag kan du handla bra jaktbyxor på nätet. Bara att googla på jaktbyxor, så hittar du massor av träffar. Jag köper mina jaktkläder hos P4H.se. De har bra allroundkläder som passar både för friluftsliv och jakt, men även dedikerade jaktkläder. P4H.se har ett stort sortiment och det går att hitta riktigt bra kläder till humana priser. Det finns märkesbyxor som är av samma kvalitet som P4H:s men som kostar mer än det dubbla. Och varför ska man ha en logga som kostar så mycket, när man kan ha P4H:s märke för halva priset?