En sommar utomhus

Jag och min familj har tänkt oss att tillbringa mer tid i naturen. Dels vill vi lära barnen mer om vår svenska natur och dels se till att de tillbringar mindre tid framför sina skärmar.

Denna sommaren har vi planerat två veckors vildmarksliv med tält och ryggsäckar. Men eftersom vi inte tidigare har ägnat oss åt tältande och friluftsliv i någon större utsträckning så har vi heller ingen utrustning. Och att köpa allt på en gång kostar ganska mycket pengar.

Därför blev jag lycklig när jag kom i kontakt med Jägarliv (https://www.jagarliv.se/). På namnet låter det som de vänder sig bara till jägare, men så är inte fallet. Jägarliv har allt för både jägaren och de som gillar att vara ute i naturen.

Vår utrustning

Vi har köpt ett paket med tält, liggunderlag, sovsäckar, spritkök mm. Paketet har utrustning för 2 personer men tältet rymmer 4, så vi behöver bara köpa till extra sovsäckar och liggunderlag. Jägarliv har också ryggsäckar så där köpte vi till hela familjen.

Vissa kläder behövde vi också handla och det finna också i Jägarlivs webbshop. Till exempel vindtäta jackor och byxor och underställ. De har även kängor och vandringsskor, men vi har redan bra joggingdojor så de får duga denna gången.

Prisvärt

När man inte testat på tältlivet och vandring förut så vet man ju inte helt säkert att det är något som passar en. Därför vill man ju inte lägga ut alltför mycket pengar. Känns inte så kul att ha lagt ut över 10 000 kr på utrustning och kläder som kanske aldrig mer används. Därför gillar jag Jägarliv. Vi behövde inte betala alls så mycket för vår utrustning. Skulle vi märka att utelivet inte är något för oss så är ingen större skada skedd.

Ska bli kul

Det ska verkligen bli kul att testa på tältlivet. Barnen är också jättepeppade på detta så vi får hoppas att det blir lyckat.