Fuktskydd

Nu har jag efter många resor hit och dit (mentala resor) bestämt mig för att fixa till huset. Det kommer att bli en ganska omfattande dränering tyvärr då huset är fuktskadat sedan många år tillbaka och det kommer från husgrunden dessvärre. Jag har läst på mängder om ”fuktskydd” för hus och har framförallt kollat igenom varenda video på youtube om fuktskydd för villa samt dränering av husgrund. Det är inte ett helt lätt projekt men min plan är att jag drar på själv så gott jag kan, googlar och frågar vänner om och när jag stöter på problem (vilket jag så klart kommer att göra) och fixar jag det inte själv så får jag ringa in en expert. Inte värre än så!

Fuktskydd för villa

Det finns ju lite olika sorters fuktskydd så det är väl kanske inte helt lätt att veta om man valt rätt fuktskydd, men jag har så klart undersökt även detta och är ganska på det klara med vad för typ av fuktskydd jag ska skaffa. Tyvärr har mitt hus en sluttning på baksidan där vatten rinner ovanifrån och rakt ner i husgrunden och källarväggarna. De som ägde huset tidigare har slarvat med fuktskydden och på flera ställen har jag sett att det är raka vägen ner i husgrunden för vattnet att rinna.

Tecken på fukt

Jag märkte första gången att det inte stod rätt till när jag gick ner i källaren, som är oinredd tack och lov, efter att ha ägt huset i drygt ett år. Tyckte det luktade unket, vilket det ofta har gjort även innan men den här gången hade jag haft luftavfuktaren gående i en månad och ändå luktade det inte friskt. Det var då jag tog hem en mögelhund, som direkt påvisade att det fanns mögel i väggarna. Mycket riktigt, där fanns rikligt med svartmögel. Så där är jag just nu, sanering och dränering de närmaste halvåret.