Köp nya MC-kläder inför våren och sommaren

Då äntligen är säsongen för MC här! Den allra första turen med MC´n är också den allra bästa. För mig finns det inget bättre än att känna dofterna av gödslade åkrar (eller kanske inte direkt skitlukten) som verkligen bekräftar att våren är här. Vindmotståndet när du drar på ordentligt på en raksträcka och den där mackan och kaffet du äter vid en vacker rastplats efter en timme på MC´n. Det är helt enkelt bara underbart att plocka ut hojen och kasta sig iväg. Men det medför också vissa andra saker som att köpa nya MC-kläder inför våren och sommaren. I år är det min tur då min sambo redan köpte ett ställ förra året.

Snygga MC-kläder i sommar

Jag har hittat ett par riktigt snygga MC-byxor som jag tänkte åka och prova när jag får tid. Jag har nämligen fastnat för såna där kevlarbyxor som ser ut som jeans, eller det kanske är jeans fast förstärkta med skydd. Hur som helst så är dom skitsnygga nu till våren och sommaren och jag behöver verkligen ett par MC-byxor som är snygga. Jag har bara ett allvädersställ för tillfället och det kanske man inte kan kalla för snyggt.

MC-kläder för regn

Ett allvädersställ är precis som det låter, ett MC-ställ du kan använda i olika typer av väder. Det är hyfsat väderbeständigt och håller emot en del regn. Men piskar det regn när du kör så kommer inte ditt allväderställ att hålla emot och du kommer att bli blöt. Då behöver du egentligen införskaffa ett MC-regnställ som håller dig torr och gärna ett i ett material som heter GoreTex och är känt för att i princip vara det enda materialet som håller dig torr. Men ett GoreTex ställ är fruktansvärt dyrt så för min del räcker det med ett tunnare regnställ utanpå och ett par nya kevlarbyxor, så är jag nöjd för i år.