Anlita flyttfirma

Det blir allt vanligare att folk börjar anlita flyttfirma vid flytt. Kanske har det med RUT-avdraget att göra, eller så har fler och fler upptäckt att det faktiskt är värt några tusenlappar för att slippa kånka på möbler och kartonger till ryggen går av. Första gången som jag själv anlitade en flyttfirma var bara för några år sedan. Jag bodde ensam och skulle byta boende med en annan ensamstående mamma, jag skulle flytta in i hennes trea i stan och hon skulle bo i mitt hus på landet. Det verkade som ett perfekt byte, men vi kom på att det blev lite rörigt eftersom ingen av bostäderna skulle vara helt tömda dagen vi bytte.

Flyttfirma – så värt det!

Vi pratade ihop oss och kom fram till att det bästa vore om vi båda anlitade samma flyttfirma! För då kunde dom först köra ett lass med mina möbler och kartonger, lasta ur och bära upp för att ställa i ett av rummen som vi skulle tömma och sedan börja bära ner alla hennes möbler för att köra ut till mig. Det lät som en bra lösning så vi anlitade en lokal flyttfirma för jobbet. Dom var ute och rekade innan för att se hur mycket lådor och möbler det var och satte ett pris och en ungefärlig tid som flytten skulle ta.

Dagen D med flyttfirma

Dagen D kom hastigt och vi var alla uppe tidigt på lördagsmorgonen, då hade jag i princip hållit på att packa ner grejer i kartonger ett par veckor innan flytten. Alltid lika optimistisk, det kommer nog bara att ta några dagar och när jag väl börjar riva i allt så tar det 4 gånger så lång tid. Jag har flyttat så många gånger att jag borde ha lärt mig vid det här laget. Men att slippa kånka tunga möbler och kartonger på flyttdagen var en sån lättnad så jag undrade varför jag inte hade anlitat flyttfirma tidigare.